ŠTAJERSKA 2017
ZMAGOVALEC
POMURJE 2017
ZMAGOVALEC
KOROŠKA 2017
ZMAGOVALEC
O AKCIJI
 
ZLATA PONEV 2017

V vseh slovenskih pokrajinah si prizadevajo, da bi čim bolj izboljšali gostinsko ponudbo, ki je eden temeljev turističnega prizadevanja naše države. Zato smo se pri Večeru Koroška, Večru in Vestniku odločili, da pripravimo izbor in ocenjevanje gostinskih lokalov, torej gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regijah Štajerska, Koroška in Pomurje.

Izbor med finalisti boste najprej opravili bralci in širša javnost z glasovnicami iz časopisov ter glasovalci spletne strani www.zlataponev.si. Štejejo vse izrezane tiskane glasovnice iz medijev in po en glas vsakega glasovalca po spletu, ki jih bomo prejeli do 30. avgusta 2017.

Zadnjo besedo bo imela strokovna žirija, ki jo vodi prof. dr. Janez Bogataj, etnolog, poznavalec slovenske kulturne dediščine, gastronomije, predavatelj na domačih in tujih univerzah. Strokovna žirija bo ocenila tri najvišje uvrščene gostilne po mnenju glasovalcev.

Ocenjevala bo vse sestavine, ki sooblikujejo gostinski lokal, torej gostilno, restavracijo ali turistično kmetijo. Sem sodijo:

  • zunanja in notranja ureditev,
  • gostinska ponudba,
  • ponudba pijač,
  • gostoljubnost strežnega osebja,
  • spoštovanje sodobnih teženj v gostinski ponudbi, ki jih predstavljajo jedi š tirih letnih časov, - lokalne in regionalne jedi na jedilnikih,
  • povezanost z lokalnimi dobavitelji živil idr.

Zmagovalec v regiji bo prejel diplomo in znak, ki ga bo lahko uporabljal kot oznako najboljš e gostilne v letu 2017.
Copyright (c) Večer, junij 2016